cum e să trăiești singur?


Foarte greu. E greu să stai singur.
Pentru că:
- dacă ți se face rău, n-are cine te ajuta;
- dacă într-o dimineață te trezești cu baia plină de apă, n-are cine te ajuta;
- dacă îți plouă în casă, n-are cine te ajuta;
- dacă îți cade dulapul în cap, n-are cine te ajuta;
- nu ai cu cine împărți cheltuielile, respectiv trebuie să suporți acele 2000+ lei pentru întreținere singurică;
- și când ai lucruri de urcat acasă, tot n-are cine te ajuta.



Ei na, sunt și câteva plusuri:
- tot spațiul e doar al tău;
- lași lucrurile unde vrei, cum vrei;
- te culci când vrei, cum vrei, și poți dormi pe diagonală sau perpendicular;
- poți umbla goală prin casă fără să te sinchisești;
- mănânci când vrei, ce vrei, însă trebuie să-ți gătești;
- gestionezi toată gospodăria și asta te învață multe.


Fiind femeie, e foarte complicat să stai singură, pentru că de fiecare dată ți se sparge o țeavă, ți se strică lustra, sau sună la ușă pe la 12 noaptea nu știu cine (pentru că de frică, nici nu te încumeți să te apropii de ușă).
De fiecare dată iau telefonul și o sun pe mama (cine o să te înțeleagă dacă nu ea), și revărs toată isterica mea ei (pentru ceea ce-mi pare nespus de rău), după care îmi dau seama că oricum singura care mă poate ajuta sunt eu și creierul meu.

Să locuiești singur te învață viață, dacă nu mori de nervi :D



3 comments

  1. Din cate am vazut eu, plusurile sunt mai multe si mai variate. Iar minusurile se limiteaza doar la ceea ca n.are cine sa te ajute. Bine, iti spun eu din experienta mea de casnica. De foarte multe ori cand ti se strica ceva, partenerul tau e la serviciu sau cu prietenii sau, pur si simplu, iti zice ca poti suna un specialist in domeniu. Cand ti se va face rau, iti va zice sa mergi la doctor, iar cand vei avea de urcat ceva greu, iti va zice ca a muncit toata ziua, il doare spatele si nu poate duce el.Referitor la cheltuieli, chiar ti se pare ca ai sa huzuresti cu partenerul, iarasi nu.i asa. Salariul amandorura va fi la acelasi nivel si fiecare va avea nevoie de ceva. La un moment dat, vei descoperi ca o parte mare din banii comuni se duce pe mancarea copioasa pentru el si pentru multe chitibusuri de.ale lui, pe care tu niciodata in viata nu erai sa le cumperi si vei intelege cat de bine e sa ai salariul tau pe care sa.l gestionezi gospodareste, asa cum iti spune inima. Si la final, sa stii ca fiecare pas al tau trebuieste concordat cu partenerul. De aia ma odihnesc de minune, anume cand sunt singura o perioada buna de timp :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. oi, asa de strasnic ai descris. deja mai bine singura :)))

      Delete
  2. Cum te simți când îți dai chiloțeii jos?

    ReplyDelete