Descoperă Moldova

Mă gândeam la cei care vin în Moldova.
Care vin să o viziteze, să o descopere.

(foto: Cristian Șuțu. Orheiul Vechi)

Ce să facă ei într-o țară în care nu-i nici munte, nici mare? În care orașele nu se evidențiză prin arhitectură.

Apoi m-am uitat la categoria Moldova la mine pe blog, și printre multele articole cu critică, am descoperit și articole în care mi-am exprimat dragostea față de această țară.
Iubesc eu țara asta, cu toate neajunsurile ei, pentru e ca și familia. Și ia vedeți, cel puțin aici , aici și aici cât e de superbă. Plus la asta, avem și cu ce ne mândri (pentru detalii).

(foto: Maxim Chumash. Glodeni)

(foto: Andrei Zdetovețchi. Orheiul Vechi)

De ceva timp am mai descoperit ceva, care aș recomanda cu mult drag anume oamenilor care vor să vadă ce reprezintă Moldova, care vor să o simtă, care vor să o înțeleagă.

E vorba de proiectul Hai la țară.
Deci, eu dacă aș veni să vezitez această țară, aș lua site-ul drept referință.
În primul rând, el oferă cazare la țară. Nu în hostel, nu în hotel, dar într-o căsuță la țară (apropo, ele au toate comoditățile), în care poți simți adevăratul spirit moldovenesc, în care tradițiile capătă valoare.


Și apoi, într-al doilea rând, ei au tururi: cu bicicleta, cu parapanta, cu hamac-ul pe Nistru, cu kayak-ul, pescuit, vinării, experiențe rurale. Deci tot absolut de ce ai nevoie ca să simți într-adevăr Moldova.




(fotografiile de pe hailatara.md)

Păi uite așa, să nu ziceți că nu aveți ce face în Moldova. Inspirație și dorință să fie, că de restul s-au ocupat Hai la țară

Acest articol a fost scris în cadrul infotripului Descoperă Moldova, organizat de către USAID CEED II, susținut de Chateau VartelyPurcariCricovaEt ceteraMimiVinăria PoianaPerna MeaOldComMateiTatrabisAgro pensiunea Butuceni și găzduit de către orheianca.eu

0 comments:

Post a Comment