Ziua fără carne

Am o perioadă bună de timp de când eu încerc (nu prea îmi reușește, dacă sincer), dar încerc din răsputeri să duc un mod sănătos de viață.




Așa, că atunci când Daniela a venit cu propunerea de Meatless Friday (campanie inspirată de Meatless Monday), eu am zis, de ce nu?

Mie îmi place să mă provoc pe alocuri, atâta timp cât asta nu mă chinuie, pentru că posibilitățile organismului și corpului nostru sunt imense și neexplorate.

Eu sunt o carnivoră înrăită. Pe mine carnea mă face fericită.
Sună prostesc, dar atunci când o mănânc am o satisfacție enormă. Mănânc de obicei pui, iepuraș, uneori vită sau rață, rareori porc. Peștele și fructele de mare (am înțeles de cele ele așa se numesc), le ador, doar că am mai înțeles că asta nu e carne :D. Și carnea intră în meniul meu zilnic.



Acum, nu știu dacă asta e sănătos sau mai puțin sănătos, pentru că încă n-a fost demonstrat că vegetarienii sunt mai sănătoși, dar nici nu prea mă interesează, atâta timp cât faptul că mânânc carne îmi aduce plăcere.

Dar ideea de a renunța o zi din săptămână la ea, îmi place, pentru că organismul nostru are nevoie de pauze de la rutină, respectiv asta ar reprezenta o zi de detoxifiere pentru el.


Așă că eu dau startul campaniei Meatless Friday și vreau să te provoc și pe tine să te înscrii în cursă.
Am să scriu ulterior și cum mă simt, dacă am remarcat schimbări,
și poate chiar e bună viața asta fără carne?

P.S. Lansarea Meatless Friday a avut loc la Tucano, alături de Daniela și iubitele bloggerite,
cu degustare de cafea și a cheese cake-ului de lavandă

 (foto: Mirell Rosh)


Dacă vrei să te alături campaniei, poți încerca să vii la masterclass-ul de gătit din 14 august.

Vă pup sănătos :*


0 comments:

Post a Comment