De ce bloggerii nu mai trebuie să scrie gratis?

În Moldova orice evoluție se întâmplă mai greu. Oamenii au nevoie de mai mult timp pentru a se coace. Dar se întâmplă.
Toate domeniile se dezvoltă și așa s-a întâmplat și în cazul blogging-ului.


Am depășit demult perioada când bloggerii merg la offline-uri pentru mâncare, pentru a se întâlni sau pentru a se face cunoscuți.
Deja avem conturată comunitatea bloggerilor care au muncit pentru imaginea, statutul lor ani la rând, absolut gratis.
Exact, au muncit, pentru că și blogging-ul este la muncă la fel cum și jurnalismul, PR-ul, marketing-ul, consultanța, etc.


Respectiv, niciun blogger care se respectă, care pune valoare pe munca sa, n-ar trebui să accepte să scrie gratis articole publicitare.

De ce? Foarte simplu:

-Blogger-ul oferă recomandări. Oamenii nu mai cumpără pentru că văd panouri publicitare, reclame, dar cumpără la recomandări.

-Publicitate permanentă. Articolul pe care îl scrie un blogger rămâne pe paginile internetului pentru totdeauna.


-Rețea mare de contacte. Bloggerii au reușit să-și creeze o rețea considerabilă de contacte printre care răspândesc ceea ce scriu. Alții răspândesc la rândul lor. Astfel aria de acoperire este una enormă.

-Bloggerii investesc și ei. Bloggerii, de asemenea, au cheltuieli. Ei achită un domen, hosting, bagă bani pentru a-și promova blogul. Investesc timp, consumă energie și efort pentru a construi articole calitative.


-Bloggerii sunt omniprezenți. Ei sunt prezenți pe  majoritatea rețelelor sociale unde postează ce fac. Investesc pentru a le menține interesante, atractive și citite. De asemenea, foarte mulți bloggeri sunt preluați de portaluri media.

-Bloggerii sunt consumatori. Majoritatea colaborărilor se soldează cu atașament. Respectiv, toți prietenii și rudele bloggerului vor consuma acele produse și servicii.

-Bloggerii sunt orientați pe relații câștig-câștig. De asta ei o să facă un pic ai mult pentru voi. O dată în plus o să vă recomande sau o să vă promoveze.

Prin urmare, acestea sunt doar câteva din avantajele pe care le oferă un blogger, iar să-l rugați să scrie gratis, fără a-i oferi ceva în schimb, poate fi perceput ca impertinență și lipsă de respect.

Colaborări frumoase vă doresc.

0 comments:

Post a Comment