Cancerul de sân. Să nu ne mai ascundem

Ca și femeie sunt anumite investigații medicale pe care ești datoare să le faci, dacă ții la sănătatea ta.
În fiecare an mi se dă o foiță la policlinică în care sunt indicați pașii cum să-ți palpezi sânii ca să depistezi dacă sunt careva noduli, sau altceva ce nu-ți place. Anul acesta chiar și am semnat că fac acest auto investigație o dată în lună.



Anul acesta a fost unul mai deosebit pentru mine, primul an în care mi-am făcut griji cu referire la cancerul de sân. Deși nu am anticidente în familia mea, ceea ce ar spori gradul de risc, la un control la ginecolog, în timp ce îmi palpa sânii (eu de fiecare dată rog ginecologul să-i palpeze, dacă nu se oferă singur, dar de obicei ei singuri îți zic) ceva i s-a părut nu ok, așa că mi-a făcut direcționare la mamolog.

Din acel moment s-au început emoțiile la mine, la mamolog era pentru prima dată când trebuia să ajung, iar medicul de familie mi-a scris îndreptare și la ecografie mamară. Ador medicul de la ecografie, pentru că e persoana care mă liniștește de fiecare dată zicându-mi că sunt absolut sănătoasă și nu vede vreo cauză pentru îngrijorări. Așa a fost și de această dată, și am scăpat de emoții.
La mamolog mi-a povestit că țesutul sânului are forma unui strugure, de asta uneori dau impresia de anumiți noduli.

Ce este important e să faceți aceste verificări anual, ca să fiți liniștite. Nu mai este nevoie să ne ascundem sau să ne rușinăm. Cât mai multe femei trebuiesc îndemnate să meargă la mamolog. Pentru că e mai bine să prentâmpini decât să descoperi o fază avansată a bolii.

Emoțiile pe care le-am avut, deși absolut nefondate m-au făcut să empatizez persoanele care se confruntă cu cancerul de sân.
Mare mi-a fost bucuria să aflu că AVON compania cu care colaborez de un an oferă suport pentru femeile cu cancer la sân anume prin donațiile care se fac în urma vânzărilor produselor cu fundiță roz.



Eu de exemplu am așa cerceluși.


Plăcut pentru tine, și totodată contribui cumva pentru cei în impas.

Tot AVON susține victimele violenței domestice prin vânzarea produselor albastre cu semnul infinitului.


Poate am să mă coc cândva și am să vă povestec despre acest subiect extrem de sensibil pentru mine.

Până atunci, susțin cum pot aceste 2 campanii sociale.

0 comments:

Post a Comment