Alimentația și sănătatea femeii



Cam de vreo câțiva ani de zile acord o importanță deosebită alimentației. Am încercat să nu mănânc carne, tot ce mi-a reușit a fost o lună de zile, după care am înțeles că nu pot să renunț la aceasta. Am redus consumul de junk food, doar că sunt o pofticioasă și greșesc uneori: atunci când vreau un cheeseburger de la McD sau Pringles nimic nu mă poate opri.


Deoarece mai fac și sport intensiv, pentru un rezultat vizibil- 70% ține de alimentație. Degeaba stai 3 ore la sală și alergi și dimineața și seara, dacă mănânci burgeri și maioneză apoi.
Am citit sute de articole, zeci de cărți despre ce și cum să mâncăm am vorbit cu oameni specializați și de fiecare dată îmi spun că gata, de azi doar alimentație sănătoasă.

Recent, la bookfest, mi-am cupărat cartea Alimentația și sănătatea femeii de Elena Pridie.


Autoarea promovează alimentația vegetariană, excluzând carnea, ouăle și lactatele din hrana zilnică, chiar și pe parcursul gravidității și alaptării.
Eu nu sunt adepta acestei teorii, cred că noi trebuie să consumăm toate alimentele doar în cantități moderate.

Este important să se conștientizeze faptul că alimentația este individuală și trebuie ca fiecare dintre noi să își observe reacțiile organismului și să ajusteze ce consumă.


De asemenea, autoarea promovează consumul de soia, la care eu sunt sceptică.
Nu sunt de acord și cu faptul că între mese trebuie să treacă 5-6 ore, pentru că nu sunt adepta înfometării. Consider că organismul nu trebuie să simtă foamea, de aceea 3 mese și 2 gustări sunt esențiale pentru buna funcționare a acestuia.

Mi-a plăcut că autoarea propune un meniu diversificat pe 2 săptămâni, cu rețetele de preparare.




Dacă recomand această carte? Recomand toate cărțile doar dacă știți să filtrați informația și să luați ce e mai bun din ele pentru voi.

0 comments:

Post a Comment