Măturători de străzi cu studii superioare [guest post]

Oamenii sunt cele mai risipitoare ființe, risipitori de timp, bani și potențial. Mereu soluția lor este de a alege calea cea scurtă și ușoară.



Cea mai benefică perioadă a vieții pentru dezvoltare profesională și personală este vârsta până la 30 de ani, după aia ai alte griji ca job, familie, copii, rutină. Deci mă refer la liceeni, studenți și proaspeți absolvenți. Viitoarea generație a acestei țări, oameni care au un mod de gîndire standart și prost în viziunea mea.

- De ce să stai mult timp să citești temele la română, romanele, nuvelele și altele, dacă e posibil să citești rezumatele de pe internet sau să privești filmele?
- De ce să stai mult timp să rezolvi ceva exerciții la mate, dacă e posibil să le copiezi?
- De ce să vii la toate orele, lecțiile dacă în apropierea școlii/universității este o oarecare cafenea unde poți să te duci cu colegii?
- De ce să frecventezi careva cercuri extrașcolare precumimit dansuri sau jocuri sportive de genul fotbal, volei sau basket, dacă e posibil să ai o notă mare la educația fizică fără să ai o formă bună și fără să realizezi obiectivele setate de profesor?
- De ce să capăt o specialitate, învățând și obținând careva competențe, dacă mama are bani?
- De ce să obțin permisul de conducere cinstit și să nu fiu un pericol în traficul rutier, dacă toți o fac?



O să avem în curând o generație de oameni, care stau în rând la farmacii, deja o avem, necărturari ușor de manipulat.

Ca la final, vă rog nu mai dați vina pe corupție, salariul oferit pentru voi care în viziunea voastră este mic, pe sistemul de învățământ sau profesori. Până la urmă merităm ceea ce avem. Nu vreau să vorbesc despre karmă, dar primești ceea ce oferi.

Contribuie la dezvoltarea ta cu aport propriu. Școala te-a învățat să citești și să scrii. Acum totul depinde de tine, ori te apuci de învățat, participi la seminare, traininguri, voluntariat și alte chestii care au ca scop dezvoltarea ta personală și profesională, ori te așteaptă străzile din Moscova, Roma sau chiar din Moldova, cu mături gata pentru a fi folosite. Și diploma ta poți să-i dai foc.


Autor: Alex Leahu

0 comments:

Post a Comment