Vernisajul Vinului deja nu mai este despre vin

Vernisajul Vinului ne-a bucurat cu cea de-a 14-a ediție. Deși am lipsit de la ultimile câteva, această revenire a fost ca o gură de aer pentru mine.
Un eveniment care are drept scop să aducă împreună producătorii de vin și să se laude cu noutățile din anul respectiv.



Acest eveniment mi-a demonstrat că Vernisajul Vinului demult nu mai este despre vin. Vernisajul e despre oameni.
Am reîntâlnit vechi prieteni, oameni cu care ne vedem doar pe facebook, dar au atâtea povești interesante, oameni care au reușit să facă un copil, unii să-l facă pe al doilea. Am revăzut oamenii care între timp au reușit să se căsătorească, alții să divorțeze, sau din nou să se împace. Clienți, profesori și pur și simplu oameni pe care m-am bucurat să-i văd.
După 2 înghițituri de vin, deja relațiile devin foarte călduroase și ești capabil să-ți deschizi sufletul oamenilor, care în mod obișnuit, doar i-ai saluta. Fermecată această licoare- vinul.
Am venit acasă plină de emoții și încărcată cu energie pentru încă cel puțin câteva luni.



Dacă e să vorbim despre locație, mie mi-a plăcut că este foarte spațioasă, deși la un moment dat era insuficiență de aer. Aș opta pentru o terasă, însă de fiecare dată e cu risc această alegere. Îmi aduc aminte într-un an când a turnat cu găleata și nu a fost posibil să savurăm splendoarea terasei. Eu nu mă plâng de pesmeți, căci tare bine au mers cu vin :)))

Deși au câștigat premiile Pinot Grigio de la Purcari și Rose-ul de la Fautor, preferatul meu a fost Vinul Miresei de la Unicorn pe care l-am recomandat tuturor celor care mă întrebau, că Sergiu ar trebui să-mi dea procent :)))


(foto: fautor winery)

Încă mi-a plăcut că s-a organizat vineri Vernisajul, chiar dacă sâmbătă am lucrat, dar pe viitor această practică este salutabilă din motive lesne de înțeles.

Și deja așteptăm ediția XV.
Vouă ce impresii v-a lăsat acest Vernisaj?



0 comments:

Post a Comment