Lisabona- ce merită de vizitat?

Dacă ați citit deja articolul despre Algarve, ați văzut că Portugalia m-a dezamăgit.
Și Lisabona m-a dezamăgit mai mult decât Lagos. Acolo măcar aveam plajele fenomenale :D

Ce trebuie să știți, atât în Algarve, cât și în Lisabona sunt dealuri, deci mereu veți avea de urcat niște dealuri abrupte. Iar distanțele arătate pe google maps sunt destul de mari, de asta o sa aveți nevoie de transport în Lisabona. Cu toate că nouă ne plac promenadele lungi, la un moment dat nu mai poți și te vezi nevoit să iei autobuzul sau metro-ul.


Un alt lucru curios este că emigranții (care sunt mega mulți) îți propun la tot pasul hașiș, cocaină, heroină. Apropo, Portugalia este primul stat care a legalizat consumul de droguri. Așa că puteți consuma liniștit. Și în Lagos, mirosul de iarbă este des prezent :D Noi nu ne-am aventurat, or scopul nostru era cu totul altul.


Fiți atenți unde vă cazați, chiar cartierile recomandate pot fi pline cu emigranți. Dacă sunteți deranjați de acest fapt, atunci luați cazarea chiar pe străzile principale. Va fi puțin gălăgios, însă frumos :D

Aici Pastel de Nata este extrem de gustos. Cel mai mult ne-a plăcut cel de la Fabrica de Nata. Nu l-am gustat pe cel de la Pastel de Belem (cea mai renumită patiserie a acestui desert), dar am zis ca nu merită să stăm câteva ore în rând pentru un desert care îl putem găsi la fel de gustos și în alte patiserii.


Desigur că am mers să mâncăm în Time Out Market, o piață unde sunt diverse tarabe de la care poți lua mâncare. Iar pe centru- mese lungi unde mănânci. Conceptul interesant, însă totuți Portugalia nu ne-a fermecat cu bucatele sale.


Am fost să vedem turnul de Belem, care l-am găsit exact în mijlocul unui festival.



Apoi am luat-o încet pe faleză, unde am prins și apusul.




Simbolul Lisabonei este tramvaiul 28, unul micuț și galben, care te poartă prin oraș. Personal nu-l recomand. Trebuie să stai câteva ore pe soare, la coadă, la stația terminus, ca să apuci un loc. Îmbulzeală mare înăuntru, plus este și spațiul perfect pentru a fi jefuit. Ca alternativă recomand tramvaiele destinate pentru turul orașului. Mai scumpe, însă oameni puțini și se opresc pentru poze atunci când dau de priveliști frumoase.


Sau, pentru experiență luați unul dintre funicularele terestre, iar restul vedeți la pas.



O chestie pe care noi am descoperit-o spre final, însă care îți ușurează viața sunt lifturile care te coboara sau urcă pe dealurile înalte. Economie de timp și de picioare.


Orașul nu este foarte friendly pentru persoanele cu necesități speciale, mai mult din cauza reliefului și nici pentru cei care doresc să încalțe tocuri, din cauza pavajului.


În rest Lisabona este frumușică și te surprinde mereu cu câte o străduță nouă și abruptă.


0 comments:

Post a Comment