Cum a fost în Varșovia?

După cum vă spuneam în articolul despre Cracovia, am făcut cu trenul înapoi spre Varșovia 6 ore. Și am ales să mergem pe jos de la gara centrală până la cazarea care o aveam în centrul vechi, chiar dacă era frig.


Însă n-am regretat.

Varșovia este un oraș cu zgârâie nori și corporații mari. Efectiv stăteam cu gâtul la cer ca să ne minunăm de tot ce vedem. Aici oamenii sunt un pic mai grăbiți, dar atât de stilați că întorceam capul ca să mă inspir.



Centrul vechi este mic, comod și colorat. Din nou, am renunțat la vreun plan ca să avem vacanțe în care să mai și savurăm, nu doar să alergăm ca să reușim să vedem una alta.

rochia MOVE


Aici am încercat cașcavalul făcut pe grill cu dulceață. Irezistibil. Să încercați neapărat. Iar cel mai interesant este ca aici pentru o masă pentru 2 persoane cu 2-3 feluri de mâncare și băutură plătești maxim 60PLN (~15euro), deci cam jumătate cât dai în Cracovia.



Impresionanta este și Gradina Bibliotecii Universității, care de fapt se află pe acoperișul acesteia,



iar dacă doriți să mergeți la Copernicus Science Centre, care e un muzeu interactiv, recomand să luați bilte din timp și de dimineață. Cred că o zi întreagă pentru centru este suficient ca să le încerci și experimentezi pe toate. Biletul pentru o persoană este 31 PLN.

Partea care mi-a plăcut este că se folosesc trotinetele electrice, care printr-o aplicație mobilă te lasă să le utilizezi, iar când ai ajuns unde ai nevoie, o poți lăs chiar acolo. De asemenea, mulți oameni pe biciclete. Foarte drăguț.


În Varșovia găsiți multe monumente, multe parcuri și multe clădiri la care tot să te uiți. Iar în weekend pe străzile din centrul vechi se întâmplă minuni, pe care vă las pe voi să le descoperiți.

Citiți despre Cracovia aici.
Citiți despre Auschwitz aici.

0 comments:

Post a Comment